fbpx

Radno vreme: Pon-Pet: 8:00 - 15:00;   Subota: 8:00 - 12:00   |   Tel: 063/777 92 91

Alu folija

Aluminijumska folija, poznata i kao alu folija, veoma je koristan i svestran materijal koja ima široku primenu u domaćinstvu, industriji hrane i ugostiteljstvu. Sa svojim karakterističnim sjajem i fleksibilnošću, alu folija je postala neizostavna u mnogim svakodnevnim situacijama. Ovde ćemo predstaviti različite načine na koje se alu folija koristi u ovim oblastima, kao i njen ekološki značaj.

U domaćinstvu, alu folija je postala neophodan alat

Ona se koristi za pečenje i grilovanje hrane, jer pomaže u zadržavanju vlage i arome, dok istovremeno sprečava gubitak toplote. Alu folija je takođe idealna za oblaganje posuda kako bi se sprečilo lepljenje hrane, olakšavajući pripremu jela i čišćenje nakon toga. Pored toga, folija se koristi za čuvanje hrane u frižideru ili zamrzivaču, jer pomaže u očuvanju svežine i sprečava nepoželjne mirise.

U industriji hrane, alu folija ima ključnu ulogu u pakovanju i čuvanju proizvoda. Folija se koristi za pakovanje gotovih obroka, grickalica, konditorskih proizvoda i mnogih drugih namirnica. Njena barijerna svojstva pomažu u zaštiti hrane od vlage, svetlosti, vazduha i spoljnih kontaminacija.

Sve navedene odlike preporučile su aluminijumsku foliju kao obaveznog saveznika ugostitelja. Postala je popularna je u ovoj branši čim je prvi put izašla na tržište. Koristi se za omotavanje hrane koja se nosi ili dostavlja, čime se održava svežina jela i što je najvažnije čuva se toplota obroka.

Aluminijum je 100% reciklabilan materijal

Ekološki aspekti upotrebe folije su takođe važni, ona se može reciklirati bez gubitka kvaliteta metala. Aluminijum ne zahteva mnogo energije i resursa pri reciklaži, dok to nije slučaj kod proizvodnje novog. Zato i jeste najpoželjniji materijal u firmama koje se bave reciklažom, doprinosi se smanjenju otpada na deponijama i očuvanju prirodnih resursa. Ovakvim postupanjem značajno se smanjuje negativan uticaj civilizacije na životnu sredinu.

Važno je napomenuti da, iako alu folija ima mnoge prednosti, treba biti svestan nekih ograničenja. Ne preporučuje se upotreba alu folije u kontaktu sa kiselom hranom ili citrusnim voćem. Može doći do reakcije između aluminijuma i kiseline. Takođe, treba izbegavati korišćenje aluminijuma u mikrotalasnoj pećnici, jer može dovesti do stvaranja iskre i rizika od požara.

Vlaški Promet u svojoj ponudi ima čitavu paletu proizvoda koji, kao i al folija, imaju odlične upotrebne karakteristike i zadovoljavaju širok spektar zahteva klijenata. Pogledajte šta sve nudi naša veleprodaja, sigurno ćete pronaći još artikala koji će biti korisni za vaš biznis.

Vlaški Promet – Kuća Vašeg brenda

Zašto smo bolji od drugih?

  • Imamo najbolje cene na tržištu!
  • Mi smo proizvođači i distributeri!
  • Sve što Vam je potrebno na jednom mestu!
  • Pouzdanost i kratki rokovi isporuke!
  • Pokrivenost u celoj Vojvodini!
  • 30 godina postojanja garantuje kvalitet!

Pozovite nas za najbrzi info!

Imate nedoumica oko dimenzija kutija, pitanja u vezi štampe ili Vas zanima koje bi bilo najbolje rešenje oko ambalaže za Vas…

Slobodno nas kontaktirajte.

 

info@vlaskipromet.rs    063/777-92-91