fbpx

Radno vreme: Pon-Pet: 8:00 - 15:00;   Subota: 8:00 - 12:00   |   Tel: 063/777 92 91

Streč folija

strec folija


Streč folija je postala nezamenjiv proizvod u svetu pakovanja robe, koriste je u preduzeća iz najrazličitijih grana privrede. Izuzetno je važan alat u industriji hrane i ugostiteljstvu uopšte. Kada se pojavila na tržištu bila je inovativna zbog svoje elastičnosti i lakog prijanjanja uz različite površine. Te odlike su joj donele popularnost, jer pružaju brojne prednosti u zaštiti, transportu i skladištenju različitih proizvoda.

Streč folija zadržava svežinu hrane

Njena uloga je ključna u industriji hrane, koristi se za pakovanje svežeg voća i povrća, mesa, mlečnih proizvoda, pekarskih proizvoda i dr. Zahvaljujući svojoj elastičnosti, streč folija omogućava sigurno i hermetičko pakovanje, čime se obezbeđuje svežina i produžava rok trajanja proizvoda. Takođe pomaže u zaštiti od spoljnih uticaja kao što su vlaga, prašina, insekti i mikroorganizmi, čime se očuvava kvalitet hrane.

U industriji, gde postoje različiti zahtevi pakovanja, nezamenjiva je streč folija cena joj je niska, što značajno smanjuje troškove, jer se koristi u velikim količinama. Ona pruža visok nivo zaštite i stabilnosti proizvoda tokom transporta i skladištenja. Streč folija se često koristi za paletizaciju, omotavanje i stabilizaciju paleta sa raznim proizvodima. Ova tehnika osigurava sigurno transp ortovanje, sprečava oštećenje proizvoda tokom manipulacije i smanjuje gubitak usled nekontrolisanog klizanja ili prevrtanja. Streč folija je takođe popularna za zaštitu osetljivih proizvoda od prašine, vlage i ogrebotina tokom skladištenja.

Streč folija za domoaćinstvo je takođe važna, iz istih razloga široko je korišćena u ugostiteljstvu, posebno kada je reč o čuvanju i prenosu hrane. Restorani, ketering usluge i brze hrane često koriste ovu foliju za oblaganje posuda sa pripremljenom hranom, čime se sprečava gubitak vlage i održava svežina obroka. Takođe se koristi za omatanje hrane koja se nosi ili dostavlja, čime se održava toplota i sprečava prosipanje ili curenje. Streč folija je praktična za pripremu i skladištenje namirnica, jer omogućava lako čuvanje ostataka hrane bez gubitka kvaliteta.

Vlaški Promet – Kuća Vašeg brenda

Rastegljiva polietilenska folija ima i pozitivne ekološke odlike. Ona pomaže da se smanji količina otpada u industriji, omogućava čvrsto pakovanje proizvoda bez potrebe za dodatnom ambalažom, poput kutija ili traka. Ovo smanjuje ukupnu količinu otpada i pruža efikasnije rešenje za pakovanje.

Za proizvodnju streč folije važan je polietilen (PE), koji je reciklabilan materijal. Ovo omogućava ponovnu upotrebu materijala u novim proizvodima. Recikliranje smanjuje potrebu za proizvodnjom novih plastičnih materijala i doprinosi očuvanju prirodnih resursa.

Korišćenje folije za zaštitu proizvoda tokom transporta može doprineti smanjenju oštećenja i gubitka proizvoda. Time se izbegava nepotrebna, dodatna proizvodnja zamenskog proizvoda, što smanjuje potrošnju energije i resursa, doprinoseći smanjenju ugljeničnog otiska.

Upotreba folije omogućava duži rok trajanja proizvoda, poboljšava efikasnost pakovanja i transporta, smanjuje gubitke i održava visok nivo kvaliteta. Sa stalnim tehnološkim unapređenjima, streč folija nastavlja da igra ključnu ulogu u industriji pakovanja, nudeći inovativna rešenja za sve veće zahteve tržišta.

Zašto smo bolji od drugih?

  • Imamo najbolje cene na tržištu!
  • Mi smo proizvođači i distributeri!
  • Sve što Vam je potrebno na jednom mestu!
  • Pouzdanost i kratki rokovi isporuke!
  • Pokrivenost u celoj Vojvodini!
  • 30 godina postojanja garantuje kvalitet!

Pozovite nas za najbrzi info!

Imate nedoumica oko dimenzija kutija, pitanja u vezi štampe ili Vas zanima koje bi bilo najbolje rešenje oko ambalaže za Vas…

Slobodno nas kontaktirajte.

 

info@vlaskipromet.rs    063/777-92-91